Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Zbor deasupra unui cuib de cuci (Editie Cartonata)

Ken Kesey

Zbor deasupra unui cuib de cuci (Editie Cartonata)

Domeniu: Beletristica si critica

Editura: Polirom

Autor: Ken Kesey

Colecţie: Biblioteca Polirom. Proza XX
Număr de pagini: 400
Anul apariţiei: 2008
39,95 RON
27,97 RON

Ati economisit 11.98 lei

Cumpără online

Zbor deasupra unui cuib de cuci (Editie Cartonata)

Traducere si prefata de Marcel Cornis-Pope
Editia a II-a
Publicat in 1962, Zbor deasupra unui cuib de cuci a devenit imediat un clasic al contraculturii americane si a fost ecranizat de Milos Forman, cu Jack Nicholson si Louise Fletcher in rolurile principale. Pelicula a primit cinci premii Oscar, sase premii BAFTA si numeroase alte distinctii la festivalurile de film nationale si internationale.

Zbor deasupra unui cuib de cuci, romanul care a lasat urme de nesters in literatura contemporana, este povestea zguduitoare a pacientilor dintr-un ospiciu, condus cu o mina de fier de Sora-sefa Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum electrosocurile si lobotomia. Singurul care i se opune este scandalagiul Randle Patrick McMurphy, simbolul revoltei impotriva autoritatii tiranice. Prin ochii altui pacient, seful Bromden, un indian urias, asistam la inclestarea dintre cei doi, care capata proportii aproape mitologice. Incarcat de simboluri, replica moderna a capodoperei melvilliene Moby Dick, Zbor deasupra unui cuib de cuci este un strigat de lupta al individului strivit de legile absurde ale societatii.

„In istoria literaturii americane, Ken Kesey va ramine mai cu seama prin romanul sau de debut, chiar daca el nu este ceea ce se cheama „autorul unei singure carti”. Dincolo de succesul de public al Zborului deasupra unui cuib de cuci, romanul se inscrie intr-o fertila traditie narativa. Romanul lui McMurphy este, intocmai ca Moby Dick, o varianta a eternei „tragedii americane", reactualizata in conditiile agravante ale societatii americane postbelice.” (Marcel Cornis-Pope)


(Ken Kesey - Zbor deasupra unui cuib de cuci (Editie Cartonata) a fost adăugat în catalogul nostru la data de 25 mai, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2020 edituri.net
Powered by webgraphic.ro