Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Teatru IX: Exercitii de conversatie. Jocul de-a macelul

Eugene Ionesco

Teatru IX: Exercitii de conversatie. Jocul de-a macelul

Domeniu: Arta

Editura: Humanitas

Autor: Eugene Ionesco

Colecţie: Seria Ionesco
Număr de pagini: 184
Anul apariţiei: 2008
19,00 RON
13,30 RON

Ati economisit 5.7 lei

Cumpără online

Teatru IX: Exercitii de conversatie. Jocul de-a macelul

"Se poate spune ca totul e didactic, ca totul e social, chiar si asocialul, caci nimic din ce e omenesc nu se afla in afara societatii. Cu toate acestea, exista postasi, politisti, infanteristi, profesori si poeti. Profesorul este, prin functia sa, esentialmente didactic. Daca ati vrea sa faceti din poet un profesor, el n-ar mai fi poet, ar fi profesor. Daca exista poetul, daca exista poezia, inseamna fara indoiala ca poetul e altceva decat profesor si ca ceea ce face el este altceva decat o lectie.

Jocul de-a macelul
a fost atacata pentru ca nu vorbeam de prioritatea politicii, ci de prioritatea mortii, a destinului ineluctabil. A vorbi despre moarte inseamna sa impiedici revolutia sa aiba loc.

Politica, organizarea sociala fac parte dintre grijile noastre si ne fac sa uitam singura problema autentica, aceea a semnificatiei existentei noastre. Semnificatia existentei nostre este ca traim in uimire si ca suntem facuti pentru moarte. Cel care pune, care traieste aceasta problema se regaseste in metafizica, unde spune: de ce exista ceva, mai degraba decat nimic?" (Eugene Ionesco)
Traducere si note de Vlad Russo si Vlad Zografi ***


(Eugene Ionesco - Teatru IX: Exercitii de conversatie. Jocul de-a macelul a fost adăugat în catalogul nostru la data de 18 octombrie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2021 edituri.net
Powered by webgraphic.ro