Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Londra. Ghid turistic

Donna Dailey

Londra. Ghid turistic

Domeniu: Dictionare si ghiduri

Editura: Niculescu

Autor: Donna Dailey

Colecţie: Ghiduri turistice
Număr de pagini: 160
Anul apariţiei: 2008
24,96 RON
18,72 RON

Ati economisit 6.24 lei

Cumpără online

Londra. Ghid turistic

Incercând să verificaţi verdictul dat asupra capitalei Marii Britanii, în versurile sale de secol XVIII (London: A Poem), de Samuel Johnson, veţi avea, în scurtă vreme, surpriza să descoperiţi, lăsând deoparte intenţia satirică a scrierii, vizionarismul şi premoniţia vorbelor literatului. Unul dintre cele mai mari oraşe ale Europei, chiar dacă cei mai mulţi dintre locuitorii ei, asemeni celorlalţi britanici, nu se simt neapărat încântaţi de eticheta de europeni, centru economic şi de afaceri de prim rang, dar şi al modei şi al gastronomiei de rafinament, un adevărat buric al politicii şi divertismentului, oraşul care încalecă Tamisa este – altă surpriză care vă aşteaptă, pe lângă schimbul euro-lire sterline şi circulaţia rutieră pe partea stângă a drumului –, concomitent, reprezentativ pentru istoria, cultura şi civilizaţia ţării şi loc de baştină pentru mai mult de 270 de naţionalităţi, reprezentând cam o treime din populaţia lui. Dar, e bine de ştiut, la aşa ceva s-a ajuns pornind de la aşezarea Londinium, fondată pe malul Tamisei de invadatorii romani în primul secol d.Hr., ocupată, patru secole mai târziu, de saxoni şi consolidată din iniţiativa unor regi ca Edward The Confessor (1042) sau William Cuceritorul, cel căruia oraşul îi datorează ridicarea primului sistem de apărare, cuprinzând unul dintre landmark-urile de azi ale sale, Turnul Londrei. Oraşul avea să profite în cursul Evului Mediu de pe urma avântului comercial înregistrat mai cu seamă în secolele XVI şi XVII, chiar dacă, de-a lungul vremurilor, două epidemii de ciumă şi un pârjol mistuitor aveau s-o depopuleze substanţial sau să-i culce la pământ cartiere întregi. Şi, cum altfel, bunăstarea generează şi înflorirea artelor, iar la Londra scena teatrului The Globe este similară cu Shakespeare. Oraşul avea să strângă din dinţi, trecând peste devastatoarele şi risipitoarele, de alte vieţi omeneşti, bombardamente germane ale celui de-al Doilea Război Mondial, ca şi peste strâmtoarea postbelică, pentru a intra, în perioada anilor ’60, în faza swinging London, în care deschidea drumuri în modă, muzică şi cultura pop. Cu tradiţii culturale ferm consolidate (National Gallery, British Museum, „Victoria & Albert” Museum, Royal opera House, Royal Albert Hall, Catedrala St. Paul,), parcă an de an cu o atracţie în plus (Milleniu Dome, uriaşa roată London Eye sau Podul Millenium), cu o viaţă stimulată de perspectiva rolului de gazdă a Jocurilor Olimpice din anul 2012, Londra cea trepidantă este oricând bucuroasă de oaspeţi. Număraţi-vă printre aceştia!
Despre toate acestea, şi despre multe altele încă, pe-ndelete, este vorba şi în ghidul dedicat de Donna Dailey capitalei Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, stârnindu-şi cu generozitate consultanţii, dincolo de motivaţia descinderii în oraş, poate, pentru a proba atmosfera cosmopolită a urbei, un motiv al motivelor, alături de tot atât de incitanta perioadă a desfăşurării Carnavalului din Notting Hill. Oraşul beneficiază de cărţi de vizită sintetice (inclusiv secvenţe cartografice, de mare ajutor în orientarea în teren) ale celor mai interesante obiective turistice din interior şi din împrejurimi, sugestii de program pe parcursul şederii, surprinzând ambianţa capitalei britanice, trăgându-te de mânecă în privinţa a ceea ce nu trebuie ratezi sau trimiţându-te, prin prezentări detaliate, în sălile principalelor muzee şi galerii de artă, croindu-ţi drum către zonele comerciale sau magazinele de lux, invitându-te să să faci cunoştinţă cu deliciile gastronomice specific insulare sau chiar londoneze în restaurantele şi cluburile recomandate, îndemnându-te să prinzi ritmul vieţii de noapte inegalalabile şi indelebile a oraşului, arătându-se consecvent grijuliu cu buzunarul tău şi vorbindu-ţi la tot pasul despre oamenii şi obiceiurile locului, cât, la o adică, simpla lectură să-ţi pară că te poartă deja către acest meleag lăudat.

CUPRINS
Prezentare generală (introducere; când să mergeţi; Cea mai mare petrecere de stradă din Europa; istorie; mod de viaţă; cultură)
Descoperă Londra (la cumpărături; restaurante şi baruri; distracţie şi viaţă de noapte; sport şi relaxare; cazare; principalele puncte de atracţie; sfaturi utile; când plouă; la sosire)
Oraşul Londra (Centrul Londrei 1; Centrul Londrei 2; Vestul Londrei; Centrul şi Estul Londrei; La sud de Tamisa)
Imprejurimile oraşului (dincolo de centruil oraşului)
Informaţii utile (generalităţi; urgenţe)
Index
Lista hărţilor
. ***


(Donna Dailey - Londra. Ghid turistic a fost adăugat în catalogul nostru la data de 16 martie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2020 edituri.net
Powered by webgraphic.ro