Cartile Adevarul
Edituri cărţi

Kyra

Carol Gilligan

Kyra

Domeniu: Beletristica si critica

Editura: Polirom

Autor: Carol Gilligan

Colecţie: ROMANCE
Număr de pagini: 352
Anul apariţiei: 2008
34,95 RON
24,47 RON

Ati economisit 10.48 lei

Cumpără online

Kyra

Traducere din limba engleza si note de Ioana-Miruna Voiculescu   

Kyra, arhitecta si profesoara la o facultate din Boston, lucreaza la un proiect pentru constructia unui nou tip de oras, o noua Cartagina, pe o insula din largul coastei statului Massachusetts. Andreas, un dirijor ungur, intruchipeaza figura lui Enea, cu Kyra in rolul Didonei. Si el are un proiect personal: sa monteze opere intr-o formula inedita. Ea a fugit din Ciprul cuprins de razboi civil, el – din Ungaria ravasita de persecutia comunista. Amindoi stiu ce inseamna suferinta si pierderea unei persoane dragi. Desi nici unul nu e pregatit emotional, se indragostesc, uitind de orice riscuri. Cind Andreas o paraseste, distrugind relatia abia infiripata, Kyra nu poate accepta acest fapt, iar tensiunea psihica o aduce in pragul nebuniei. Ghidata de Greta, psihoterapeuta ei, porneste in cautarea raspunsurilor. Impreuna exploreaza tema iubirii care construieste si a pierderii care deconstruieste, incercind sa le reconcilieze. O carte care urmareste indeaproape relatiile dintre femei (Kyra si sora ei, Anna, sau Kyra si Greta) si, mai ales, pune sub semnul intrebarii raportul traditional dintre femei si barbati atunci cind vine vorba despre dragoste.

„Punctul forte al romanului este vocea Kyrei, pe care Carol Gilligan o reda intr-un mod convingator si poetic. Rezultatul este un portret fascinant al unui personaj complex.” (Publishers Weekly)

„Kyra este un personaj prea bun, iar misiunea ei de a gasi un strop de armonie intr-o lume haotica este prea importanta pentru a fi trecuta cu vederea.” (The New York Times)


(Carol Gilligan - Kyra a fost adăugat în catalogul nostru la data de 31 mai, 2012.)
Promo
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2010 edituri.net • designed by webgraphic.ro