Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Jurnal. Carol I al Romaniei. Volumul I: 1881-1887

Carol I al Romaniei

Jurnal. Carol I al Romaniei. Volumul I: 1881-1887

Domeniu: Istorie

Editura: Polirom

Autor: Carol I al Romaniei

Colecţie: HORS COLLECTION
Număr de pagini: 616
Anul apariţiei: 2007
56,95 RON
39,87 RON

Ati economisit 17.08 lei

Jurnal. Carol I al Romaniei. Volumul I: 1881-1887

Stabilirea textului, traducere din limba germana, studiu introductiv si note de Vasile Docea.
„Avem o datorie morala in primul rind fata de regele Carol I, pentru ca domnia sa a insemnat cea mai fericita perioada a existentei noastre.” (Neagu Djuvara)
Pastrat in arhiva familiei regale si, mai apoi, la Arhivele Statului din Bucuresti, jurnalul lui Carol I, pina acum inedit, cu exceptia citorva fragmente, cuprinde patru volume, dintre care primul acopera anii 1881-1887. Purtind amprenta personalitatii regelui, jurnalul, altfel un lucru, se pare, obisnuit pentru Casa Regala a Romaniei - regele Ferdinand, regina Maria si Carol al II-lea au tinut si ei jurnale-, contine insemnarile zilnice ale suveranului, notatii de regula sumare, de citeva rinduri, dar foarte riguroase despre activitatile sale si despre evenimente ale zilei mai mult sau mai putin importante. Autorul nu urmareste o idee anume, ci reda cu fidelitate fapte, iar aprecierile personale si comentariile, care ar putea da seama mai bine de gindurile regelui, sint succinte si destul de rare. Importanta majora a insemnarilor pentru istoriografia acestei perioade provine tocmai din reflectarea fidela a politicii externe si interne a Romaniei, de la, de exemplu, pregatirea si semnarea in 1883 a aliantei cu Puterile Centrale si atitudinea regelui fata de aceasta decizie pina la lupta continua dintre liberalii si conservatorii ce se succeda la guvernare. ***


(Carol I al Romaniei - Jurnal. Carol I al Romaniei. Volumul I: 1881-1887 a fost adăugat în catalogul nostru la data de 05 iunie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 edituri.net
Powered by webgraphic.ro