Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Grecia insulara. Ghid de calatorie

Robin Gauldie

Grecia insulara. Ghid de calatorie

Domeniu: Dictionare si ghiduri

Editura: Niculescu

Autor: Robin Gauldie

Colecţie: Ghid de calatorie
Număr de pagini: 192
Anul apariţiei: 2008
25,00 RON
18,75 RON

Ati economisit 6.25 lei

Cumpără online

Grecia insulara. Ghid de calatorie

Insulele greceşti – cele care odinioară i-au învăţat pe greci să umble pe mări neînfricaţi, sporindu-le faima de iscusiţi marinari şi făcându-i, cel puţin prin apele mărilor Ionică şi Egee, dacă nu în mai toată Mediterana, să se simtă cam ca peştele în apă (ca să nu mai spunem că locurile nou-călcate aduceau şi întâlniri cu oameni şi graiuri la fel de noi şi poate, de aici, şi aplecarea grecilor către limbile străine) – se află azi, poate mai mult ca oricând, la mare preţ în Elada. Şi asta pentru că ostroavele cu pricina, de mai mici sau mai mari dimensiuni (culminând cu Creta, aproape cu un statut de stat în stat), i-au mai învăţat un lucru pe grecii noştri: să facă turism chiar şi pe-acolo pe unde, la prima vedere, s-ar ajunge mai greu, prin câte un colţ uitat de mare Egee sau Ionică. Căci marele atu al oricărui petic de uscat de pe întinderea acestor ape – apropiindu-se de coasta Albaniei sau de cea a Turciei, sau, aşa cum se întâmplă cu Creta, de pe care, în zilele prielnice, s-ar întrezări şi coasta nordică a Africii – este varietatea. Vestigii ale lumii antice, locuri retrase şi peisaje cuceritoare, departe de agitaţia continentală, folclor şi tradiţii aparte sau locuri în care să poată fi practicate sporturile nautice sunt cel puţin patru dintre obiectivele de vacanţă pe care le-ţi putea atinge, alegând să vă petreceţi concediul într-una dintre insulele Greciei. Nu vă mai rămâne decât să alegeţi pe care dintre ele...
Rod al cercetărilor în teren întreprinse de acelaşi inspirat specialist în turism care a bătut şi Grecia continentală, ghidul de călătorie dedicat de astă dată puzderiei de insule greceşti, se prezintă doldora de informaţii, dintre cele mai profitabile, asupra micilor şi marilor excursii pe care ar merita să le întreprindeţi în această parte a Eladei, despre locurile în care puteţi mânca şi cele în care ar fi bine să vă faceţi cumpărăturile, cu un plus de ponturi de călătorie, închegându-se, nu în ultimul rând prin formatul practic, într-un însoţitor ideal de vacanţă. Sugestiile de itinerarii făcute de Robin Gauldie vă vor îndrepta paşii către locurile în care să trăiţi experienţe de neuitat şi vă vor deschide ochii asupra priveliştilor celor mai de soi, cât să aveţi parte de-o vacanţă plină, în vreme ce inserturile de etnografie şi folclor, geografie, cultură, istorie şi civilizaţie elenă (genericele articole) vă vor menţine spiritul treaz şi vă vor rafina percepţia asupra Greciei insulare şi a locuitorilor ei. Completat de indicaţii de nădejde cu privire la ofertele de cazare şi masă, la locurile în care pot fi practicate activităţile sportive sau participa la alte forme de divertisment, ghidul este completat, armonios, de o bogată iconografie color, şi, util, de reprezentări cartografice de strictă necesitate.

CUPRINS
Date generale (introducere; geografie; istorie; politică; cultură)

Primii paşi

Unde să mergeţi (Insulele Ionice; Insulele Argo-Saronice; Cicladele; Creta; Insulele Dodecaneze; Insulele din nord-estul Mării Egee; Sporadele şi évvoia/Evia)

Alte destinaţii

Informaţii utile (cumpărături; divertisment; copiii; sport şi relaxare; mâncare şi băutură; hoteluri şi cazare; călătorie de afaceri; ghid practic)

Indice

Trimiteri în ghid (hărţi; articole; plimbări şi tururi). ***


(Robin Gauldie - Grecia insulara. Ghid de calatorie a fost adăugat în catalogul nostru la data de 16 martie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2020 edituri.net
Powered by webgraphic.ro