Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Ghid de perfectionare a deprinderilor de scriere

Neculai Rotaru

Ghid de perfectionare a deprinderilor de scriere

Domeniu: Invatamant - Educatie

Editura: Humanitas

Autor: Neculai Rotaru

Colecţie: Cartile elevului
Număr de pagini: 112
Anul apariţiei: 2005
25,00 RON
17,50 RON

Ati economisit 7.5 lei

Cumpără online

Ghid de perfectionare a deprinderilor de scriere

Data fiind complexitatea programelor scolare, in ciclul gimnazial, problemele ortografiei sunt abordate de multe ori intamplator. Astfel, acest ghid apare ca o necesitate, fiind conceput pentru munca independenta a elevilor din clasele V-VIII. Lucrarea reprezinta o abordare practica a elementelor de ortografie ale limbii romane. Tratarea fiecarui element urmeaza cateva etape: precizarea regulii de scriere, exemplificarea si exersarea acesteia, autoevaluarea. In programele si manualele ciclului gimnazial, fonetica si lexicologia sunt reluate si atasate continuturilor de gramatica, in schimb, ortografia si ortoepia - domenii lingvistice care au o vizibilitate mult mai mare in comportamentul intelectual al individului - sunt lasate doar la nivelul claselor primare. Aceasta strategie didactica care considera oarecum incheiat procesul de asimilare a regulilor de scriere si rostire la intrarea copilului in clasa a V-a se dovedeste a fi destul de neproductiva, fapt oglindit de frecventa mare a greselilor de ortografie pe care le intalnim nu numai in textele scrise de elevi, ci si in cele tiparite, care sunt produse de profesionisti. De aceea, aceasta carte reprezinta un instrument necesar tuturor celor care vor sa invete sa scrie corect romaneste.

Cuprins: I. A vorbi; II. A scrie; III. Fonetica si ortografie; IV. Gramatica si ortografie; V. Imbogatirea vocabularului si ortografia; VI. Cratima; VII. Autoevaluare finala. ***


(Neculai Rotaru - Ghid de perfectionare a deprinderilor de scriere a fost adăugat în catalogul nostru la data de 09 august, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2021 edituri.net
Powered by webgraphic.ro