Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Didactica Disciplinelor Pedagogice - un cadru constructivist

Musata Bocos

Didactica Disciplinelor Pedagogice - un cadru constructivist

Domeniu: Invatamant - Educatie

Editura: Paralela 45

Autor: Musata Bocos

Colecţie: Universitaria
Număr de pagini: 431
Anul apariţiei: 2008
42,00 RON
29,40 RON

Ati economisit 12.6 lei

Cumpără online

Didactica Disciplinelor Pedagogice - un cadru constructivist

Didactica disciplinelor pedagogice. Un cadru constructivist reuneste o serie de reflectii, demersuri si consideratii subordonate unei paradigme epistemologice de natura socioconstructivista si interactiva a constructiei cunostintelor pedagogice; paradigma configurata de trei dimensiuni complementare: dimensiunea constructivista, care face referire la subiectul care invata, care face referire la partenerii prezenti- ceilalti elevi si profesorul dimensiunea itneractica, legata de interatiunile cu mediul, care face referire la situatiile de invatare si la obiectul de invatare organizat in interiorul acestor situatii.
In construirea lucrarii s- pornit, fires, de statuarea didactic ii generale si a didacticii disciplinelor pedagogice in sistemul stiintelor educatiei, continuandu-se cu o prezentare de ansamblu a curriculum-ului disciplinelor pedagogice si a componentelor acestuia si cu o investigatie practica realizata in randul elevilor si cadrelor didactice.
Operationalizand atent conceptul de curriculum, autoarea propune pentru cele mai releante componente ale acestuia- consideratii teoretice, interpretari personale, argumente, reflectii, metode, tehnici, instrumente, aplicatii, exercitii si solutii didactice pertinente, Acestea sunt valorificabile, deopotriva, in procesul de predare-invatare-evaluare formativa la disciplinele pedagigice si ca deschideri spre problematicile de interes sau spre interogatiile actuale ale didacticii generale.


(Musata Bocos - Didactica Disciplinelor Pedagogice - un cadru constructivist a fost adăugat în catalogul nostru la data de 06 aprilie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2021 edituri.net
Powered by webgraphic.ro