Cartile Adevarul
Edituri cărţi

De ce Biserica - a treia parte a Parcursului

Luigi Giussani

De ce Biserica - a treia parte a Parcursului

Domeniu: Religie

Editura: Nemira

Autor: Luigi Giussani

Colecţie: nespecificat
Număr de pagini: 320
Anul apariţiei: 2005
16,35 RON
11,45 RON

Ati economisit 4.9 lei

Cumpără online

De ce Biserica - a treia parte a Parcursului

Titlul original: Perché la Chiesa

Traducere de Victoria Campan

Volumul De ce Biserica încheie trilogia "ParCursului" lui don Luigi Giussani. Dupa ce a abordat [in primele doua parti] tema sensului religios – ca esenta a rationalitatii si radacina a constiintei umane – si cea a marii revelatii a lui Isus Cristos in lume, cel de-al treilea volum ne introduce în evenimentul Bisericii. Intrebarea cruciala pentru a aborda acest eveniment este: "Cum fac eu, care traiesc la o zi dupa – sau o luna dupa, la o suta, o mie, doua mii de ani dupa disparitia lui Cristos din orizontul nostru pamantesc, cum fac eu sa inteleg daca, intr-adevar, este vorba de ceva care ma intereseaza in cel mai inal grad si cum fac sa stiu acest lucru cu o certitudine rationala?” Cuvantul "Biserica” indica fenomenul istoric al carui unic sens este acela de a reprezenta pentru om posibilitatea de a ajunge la certitudine in privinta lui Cristos, de a fi, in cele din urma, raspunsul la problema cea mai importanta pentru viata omului si a lumii. Cristos, adevarul intrupat, ajunge la oameni si dupa doua mii de ani prin intermediul unei realitati care poate fi vazuta, auzita, atinsa: compania celor care cred in El. Intr-un parcurs clar si concis, autorul propune asadar libertatii si ratiunii cititorilor factorii fundamentali si criteriile care pot sta la baza verificarii acestei realitati.

"Dar ajunsi la capătul drumului", spune autorul, Dumnezeu ramane in continuare ceva de neinteles, daca nu se introduce figura Maicii Domnului, aleasa de Dumnezeu insusi pentru a ni se face cunoscut, metoda a Lui de a se comunica omului prin "caldul" pantecelui sau. "

* Pretentia ramane: In inima problemei Bisericii

* Factorii constitutivi ai fenomenului crestin in istorie

* Semnul eficace al divinului in istorie

* Verificarea prezentei divinului in viata Bisericii. ***

libris.ro

(Luigi Giussani - De ce Biserica - a treia parte a Parcursului a fost adăugat în catalogul nostru la data de 24 martie, 2012.)
Promo
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2010 edituri.net • designed by webgraphic.ro