Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Cum repara soldatul gramofonul

Sasa Stanisic

Cum repara soldatul gramofonul

Domeniu: Beletristica si critica

Editura: Polirom

Autor: Sasa Stanisic

Colecţie: Biblioteca Polirom. Proza XXI
Număr de pagini: 352
Anul apariţiei: 2007
35,95 RON
25,17 RON

Ati economisit 10.78 lei

Cum repara soldatul gramofonul

Traducere din limba germana si note de Gabriella Eftimie.

Romanul de debut al lui Sasa Stanisic, tradus in peste 20 de limbi, a fost nominalizat la prestigiosul Deutscher-Buchpreis pe anul 2006.

„Acest roman de debut este, fara nici o urma de indoiala, senzatia anului 2006” (Freie Presse)

„Cartea lui Sasa Stanisic este una dintre marile surprize literare ale momentului, cel mai bun roman de limba germana al anului 2006.” (Hessischer Rundfunk)

Romanul este povestea unei copilarii obisnuite, intrerupte de razboiul din fosta Iugoslavie, un conflict pe care nimeni nu-l numeste, preferind sa se refere la el ca la un eveniment exterior care „sevaterminaincurind”. Naratorul, Aleksandar, este un soi de ucenic vrajitor, un copil cu o imaginatie (prea) bogata, care ii atragea mustrarile profesorilor in vremurile cind „toate erau la locul lor”. Dar aceasta, impreuna cu harul povestitului, ii va permite sa reinvie in timpul exilului o tara ce nu mai figureaza pe nici o harta, cu o limba ce nu mai este prezenta in nici un dictionar. Fara sa abuzeze de detalii etnice, referinte istorice sau resorturi emotionale, Sasa Stanisic reuseste sa reconstruiasca, intr-o proza poetica densa si fluida, o lume plina de viata si culoare, pe care o miscare brusca a istoriei o face sa se sparga in mii de cioburi. „Sint iugoslav – deci ma descompun”, va spune mai tirziu Aleksandar, care, intors in Bosnia, se trezeste intr-un no man’s land in care nu mai gaseste un limbaj comun cu cei apropiati. De pe aceasta pozitie ambigua, in acelasi timp detasata si implicata, la frontiera dintre doua lumi si dintre doua epoci, fostul „specialist in neterminati” isi asuma rolul de pastrator al frinturilor de amintiri, identitati si locuri, cu toate ca, dupa cum singur marturiseste, „cu cit aflu mai multe povesti, cu atit pricep mai putin”.


(Sasa Stanisic - Cum repara soldatul gramofonul a fost adăugat în catalogul nostru la data de 11 iunie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 edituri.net
Powered by webgraphic.ro