Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Chemarea lui Matei

Florina Ilis

Chemarea lui Matei

Domeniu: Beletristica si critica

Editura: Polirom

Autor: Florina Ilis

Colecţie: Roman romanesc
Număr de pagini: 408
Anul apariţiei: 2008
39,95 RON
27,97 RON

Ati economisit 11.98 lei

Chemarea lui Matei

Editia a II-a Dupa aparitia romanelor Cruciada copiilor si Coborirea de pe cruce, ultimul volum din Trilogia Cunoasterii !

„La toate romanele mele de pina acum, titlul este o posibila cheie pentru descifrarea romanului. De pilda, Chemarea lui Matei este titlul unei picturi de Caravaggio, Chemarea Sfintului Matei. In aceasta lucrare, vine Iisus si-l cheama la el pe vamesul Matei. E o chemare pe care acesta o urmeaza imediat, se alatura lui Iisus;cind te cheama, il urmezi. Asa era atunci. In zilele noastre, sint foarte multe chemari, unele false, altele adevarate. Acest personaj al meu, Matei, este prins intr-o serie de chemari si este incapabil sa urmeze una dintre ele. Cred ca fiecare dintre noi, in vietile noastre, sintem pusi in imposibilitatea de a raspunde unor chemari, nu putem sa discernem. Astazi nu mai este asa de simplu cum era atunci, cind cineva iti intindea o mina si tu urmai calea Credintei.” (Florina Ilis)

„E vorba aici de un ochi exersat sa vada dincolo de aparente, dar mai ales, e vorba despre forta. Aceasta e calitatea esentiala a Florinei Ilis. E o prozatoare puternica, in stare sa stapineasca vastele lumi stirnite scriptural, sa traga infinite sfori romanesti, sa lase sa se vada ici-colo urzeala, dar sa pastreze tot farmecul indicibil al fictiunii de buna calitate.” (Irina Petras)


(Florina Ilis - Chemarea lui Matei a fost adăugat în catalogul nostru la data de 26 aprilie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 edituri.net
Powered by webgraphic.ro