Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Cei calzi si cei reci

Dan Stanca

Cei calzi si cei reci

Domeniu: Beletristica si critica

Editura: Polirom

Autor: Dan Stanca

Colecţie: PROZA
Număr de pagini: 488
Anul apariţiei: 2008
39,95 RON
27,97 RON

Ati economisit 11.98 lei

Cei calzi si cei reci

Romanul Cei calzi si cei reci este poate prima incercare din literatura romana contemporana de-a trata in planul fictiunii cazul Tanacu.

Preocupat de realitatea imediata si de prelungirea ei in fantastic, Dan Stanca nu omite nici vizita pe care Pascal Bruckner a facut-o in tara noastra pentru a se documenta asupra acestui caz... Ati uitat-o pe acea nefericita fata care l-a ucis pe parintele Roger de la comunitatea din Taize? Romanul de fata va reaminteste de ea.
Dar cea mai importanta miza a cartii o reprezinta soarta papalitatii dupa ce actualul Benedict... nu va mai fi. O fi avut oare Islamul vreun amestec? Nu spunea Cioran ca intr-o buna zi Notre Dame va ajunge moschee? Joaca de-a profetia este grava si ne arata cit de fragili sintem intr-o lume care se pretinde sigura...

„Exista, intr-adevar, un filon al prozei ruse (Dostoievski, in primul rind) si al realismului magic sud-american in proza lui Dan Stanca. Insa prozatorul cu care are cele mai multe in comun ramine, fara doar si poate, Mircea Eliade. Stilul gifiit, alert si pasionant, eseismul, caracterul «ideologic», fantasticul cu substrat simbolic si metafizic, dialectica sacru/profan grefata pe mari scenarii mitice si esoterice sint, schimbind ce e de schimbat, elemente comune... Dan Stanca este unul dintre putinii «creatori de lumi» ai prozei romanesti postdecembriste. Un prozator de cursa lunga, capabil sa isi consolideze proiectul narativ de la un volum la altul...” (Paul Cernat)

Acest titlu este disponibil doar la cerere şi este în stoc limitat.

Dacă doriţi să îl comandaţi, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

(Dan Stanca - Cei calzi si cei reci a fost adăugat în catalogul nostru la data de 21 mai, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 edituri.net
Powered by webgraphic.ro