Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari

Moshe Idel

Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari

Domeniu: Religie

Editura: Polirom

Autor: Moshe Idel

Colecţie: BIBLIOTECA IOAN PETRU CULIANU
Număr de pagini: 408
Anul apariţiei: 2008
39,95 RON
27,97 RON

Ati economisit 11.98 lei

Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari

Traducere din limba engleza de Maria-Magdalena Anghelescu

Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari
are la baza cinci prelegeri tinute de Moshe Idel la Universitatea Central-Europeana din Budapesta, in toamna anului 2004, in cadrul seriei "Culianu Lectures on Religion". Tematica religioasa legata de psychanodia - inaltarea sufletului la cer - si de extaz este centrala in opera lui Ioan Petru Culianu; pe de alta parte, motivul axis mundi este unul marcant in teoriile lui Mircea Eliade. De la aceste constatari porneste cercetarea lui Moshe Idel, pentru investigarea comparativa a acestor topoi in mistica evreiasca si in societatile rurale arhaice.

"Prelegerile pe care le-am tinut au reprezentat pentru mine un omagiu adus memoriei unui bun prieten si cuiva care a visat sa studieze Cabala. Imi imaginez ca ar fi scris el insusi despre aceste teme, daca teroarea istoriei si rautatea omeneasca nu l-ar fi fortat sa urmeze o alta directie de cercetare si o alta directie geografica. Am incercat sa gindesc in concordanta cu categoriile gindirii sale si sa aduc in centrul atentiei potentialele contributii ale distinctiilor operate de el pentru o mai buna intelegere a unor aspecte ale misticii iudaice." (Moshe Idel)        


(Moshe Idel - Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari a fost adăugat în catalogul nostru la data de 24 mai, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 edituri.net
Powered by webgraphic.ro