Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Al zecelea om

Graham Greene

Al zecelea om

Domeniu: Beletristica si critica

Editura: Polirom

Autor: Graham Greene

Colecţie: Biblioteca Polirom. Proza XX
Număr de pagini: 264
Anul apariţiei: 2008
24,95 RON
17,47 RON

Ati economisit 7.48 lei

Cumpără online

Al zecelea om

Traducere din limba engleza de Anca Gabriela Sirbu   

Al zecelea om a fost initial o povestire scrisa in 1944, pentru compania Metro Goldwyn Mayer, dar abia in 1983, cind i s a amintit de existenta ei, autorul a reluat o si a publicat o doi ani mai tirziu sub forma de roman.


Volumul de fata contine inca doua schite de scenariu, scrise in aceeasi perioada si redescoperite mai tirziu de scriitor in jurnalele sale. Intriga romanului Al zecelea om este urmatoarea: intr-o inchisoare din Franta, aflata sub ocupatie germana, unul din zece prizonieri trebuie sa moara. Prizonierii trag la sorti care dintre ei va fi urmatorul si balanta inclina in defavoarea avocatului Jean Louis Chavel, un om cu o stare sociala dintre cele mai prospere. Disperat, Chavel este gata sa dea tot ce are ca sa scape de moarte, iar unul dintre ceilalti prizonieri accepta oferta. Primeste toata averea avocatului, banii, cartile si casa de la tara si lasa totul prin testament mamei si surorii sale. si abia de aici incolo, in stilul inconfundabil al lui Greene, incepe povestea.

Al zecelea om este o capodopera, scrisa in stilul concis, dar plin de detalii surprinzatoare in care Greene, datorita legaturii sale cu lumea filmului, pur si simplu exceleaza.” (Sunday Times)


(Graham Greene - Al zecelea om a fost adăugat în catalogul nostru la data de 06 iunie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2020 edituri.net
Powered by webgraphic.ro