Cartile Adevarul
Edituri cărţi
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

100 de minuni din miere

Editura Curtea Veche

100 de minuni din miere

Domeniu: Gastronomie

Editura: Curtea Veche

Autor: nespecificat

Colecţie: 100 de minuni
Număr de pagini: 80
Anul apariţiei: 2004
10,00 RON
7,00 RON

Ati economisit 3 lei

Cumpără online

100 de minuni din miere

Fiecărui urs îi place mierea - şi copiii de grădiniţă ştiu acest lucru. Şi nouă, oamenilor mari, ne place, deci urşii nu sunt singurii care se pricep la miere. Strămoşii noştri au fost morţi după această delicatesă, şi încercau să ajungă la ea chiar cu riscul vieţii. Se căţărau în copaci la mare înălţime ca să ajungă la comoara fluidă aurie, sclipitoare, ascunsă în scorburile albinelor sălbatice. Aşa procedează de fapt şi în zilele noastre unii băştinaşi care trăiesc în ţinuturile mai îndepărtate de lumea civilizată. Noi, norocoşii, însă, care deja ne-am născut într-o altă lume, nu ne expunem unui astfel de pericol. Sigur, nu pentru că am renunţat la miere - ba chiar noi consumăm cu mult mai multă - ci pentru că o putem cumpăra gata ambalată din magazine.
Ce este aşa deosebit de bun la miere? - ar întreba un extraterestru, fiindcă ar trebui să fie cineva chiar cel puţin marţian ca să nu ştie acest lucru. Că e dulce! - ar răspunde rapid oricare copil de grădiniţă. Şi cu aceasta am şi ajuns la temă, fiindcă de-a lungul evoluţiei au devenit atractive acele gusturi naturale, care sunt importante din punct de vedere al alimentaţiei. Ceea ce e dulce, este bun, fiindcă are mult zahăr, şi zahăr mult înseamnă energie multă, deci substanţă nutritivă. Dacă am consuma miere cât să umplem căuşul palmelor, am obţine atâta energie câtă există într-un kilogram şi jumătate de zmeură. Să ne închipuim cât ar trebui să ne aplecăm şi să ne chinuim până să adunăm atâtea boabe mari, frumoase (fiindcă numai soiurile selectate aduc rod bogat, nu şi cele care cresc la întâmplare în tufe sălbatice în natură).
Sigur, mierea nu s-a consumat ca atare de-a lungul veacurilor, ci s-a folosit mai ales pentru a drege mâncarea. Până în anul 1747 (când s-a început cultivarea sfeclei de zahăr) cel mai important îndulcitor a fost mierea. Mierea este nu numai dulce, ci şi parfumată, şi din această cauză zahărul nu i-a luat de tot locul în bucătărie. Preparatele cu miere sunt deosebit de fragede, gustoase şi aromate. Turtă dulce, pogăcele cu miere, prăjitură cu miere, halviţă - numai pomenind de ele simţi dulceaţa lor în gură, aşa-i?
Să nu credem, însă, că mierea e bună numai la îndulcirea prăjiturilor şi a dulciurilor! Cu miere se prepară cărnuri fierte sau fripturi, diferite mâncăruri cu carne, sosuri, băuturi.
În această culegere - care nu este nicidecum completă - am încercat să vă dăm o imagine despre diversitatea preparatelor cu miere. Zumzăiţi în jurul reţetelor şi adunaţi din ele pe gustul şi spre bucuria dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră.

Acest titlu este disponibil doar la cerere şi este în stoc limitat.

Dacă doriţi să îl comandaţi, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

(100 de minuni din miere a fost adăugat în catalogul nostru la data de 29 martie, 2012.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2020 edituri.net
Powered by webgraphic.ro